Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино за пореден път подчерта, че Лионел Меси е най-добрият футболист в света. Това стана след поражението на „шпорите“ от Барселона с 2:4 в груповата фаза на Шампионската лига. Аржентинският футболист реализира две от попаденията за каталунците, а също така на два пъти нацели и десния стълб на вратата на Юго Лорис.

„Ако гледате футбол, ще ви стане ясно, че ние изоставахме в резултата още от съблекалнята срещу отбор, който се нуждаеше от победата. За огромно наше съжеление планът, който бяхме изградили бе разрушен още в самото начало. За нас бе много трудно да се върнем в мача и да започнем да играем така, както искаме. Трудно ни бе да си върнем увереността за начина, по който планирахме да играем“, коментира Почетино.

„След това показахме характер и направихме всичко, за да се върнем в мача. Аз съм горд от моите играчи“, добави мениджърът на Тотнъм.

„Теренът не бе добър и за двата отбора, но за Барселона беше отвратителен. В исторически план те обичат да си подават топката и аз няма да се оплаквам от терена“, продължи той.

„Меси не ме изненада. Ние си платихме за това, че оставяхме твърде много пространства за съперника. Барселона разполага с футболисти, които са готови да те довършат от подобни ситуации“, допълни аржентинецът.

„Ако сте гледали първото полувреме, колко положения имаше Лионел Меси? Той е най-добрият футболист в света. През второто полувреме с толкова много пространство пред себе си го видяхте как тича и вкарва, разбира се. Ако си допуснал гол срещу Барселона още в първата минута и трябва да се връщаш в мача, мисля, че моите футболисти са герои, защото се бориха срещу Меси и Суарес. Ако Лукас Моура бе вкарал трети гол, аз щях да бъда най-великия на света. Мачът завърши 4:2 за Барселона и се чувствам горд от представянето на моя отбор. През второто полувреме Меси бе решаващият футболист на терена, защото ние му оставихме много пространство. Но аз ще се повторя, че нашите футболисти се намира в много трудно емоционално положение след първото полувреме“, каза още Маурисио Почетино.