Изминаха почти 17 години от епичния финал в Шампионска лига, игран в Истанбул, между отборите на Милан и Ливърпул, но италианският наставник Карло Анчелоти сякаш не може да забрави крушението, което „росонерите“ претърпяха край Босфора.

Тогава Милан водеше в резултата на Ливърпул с 3:0 до 54-ата минута в мача на „Кемал Ататюрк“, но в следващите шест минути английският отбор реализира три безответни гола, пращайки мача в продължения и дузпи.

След наказателните удари, воденият от Рафаел Бенитес отбор триумфира за пети път в най-престижната европейска клубна надпревара в със сигурност най-вълнуващия мач в историята на турнира.

След успеха с 3:0 над Майорка в понеделник вечер пък отборът на Анчелоти – Реал Мадрид, „отвори“ разлика от десет точки пред втория Севиля в гонитбата за титлата от испанската Ла Лига. След срещата пък се проведе традиционен брифинг, на който журналист отправи въпрос към големия специалист: „Вие сте с десет точки преднина пред втория, а остават десет кръга. Как може да загубите титлата?“

16 снимки

Анчелоти пък му отговори: „Как можеш да загубиш финал в Шампионска лига, когато водиш с 3:0 в резултата. Аз го направих“, с усмивка подчерта наставникът на „лос меренгес“. Все пак две години по-късно Милан и Анчелоти "взеха реванш" от Ливърпул на Бенитес, след като спечелиха финала от турнира в Атина с 2:1 за титла №7 в историята на италианския клуб от Шампионска лига.