Масимилиано Алегри е доволен от победата над Монако с 2:0 като гост в полуфиналния мач от Шампионската лига. “Бианконерите” се наложиха над домакините с две попадения на Гонсало Игуаин в 29-та и 59-та минута. 

Юве към финала с железния Буфон и неудържимия Игуаин

“Трябва да похвалим отбора, защото не им беше лесно изобщо. Футболистите на Монако са много технични. Направихме няколко грешки при 0:0, които Буфон успя да отрази”, каза Алегри на пресконференцията след победата над Монако.

Стражът на “бианконерите” Джанлуиджи Буфон регистрира своя мач номер 100 в Шампионската лига с фланелката на клуба. Освен това той е успял да опази мрежата си без гол в последните 621 минути игра.

“Когато страва трудно, знам, че мога да разчитам на Буфон. Той е най-добрият в света и когато предстои голям мач, винаги е добре подготвен”, допълни наставникът на Юве.

Героят на Юве: Играх за отбора

Алегри заяви, че е доволен от представянето на Дани Алвеш, но е изключително ядосан що се отнася до Миралем Пянич.

“Алвеш имаше проблеми с контузия, но той реализира две асистенции днес и това беше чудесно. Ядосан съм на Пянич, защото той може да стане един от тримата най-добри полузащитници в света, но всеки път, когато сгреши при подаването си, той реагира все едно е краят на света. Пянич трябва да е по-спокоен, за да покаже по-голяма част от потенциала си”, завърши треньорът на “бианконерите”.

Реваншът срещу Монако е на 9 май от 21:45 часа на "Ювентус Стейдиъм".