Розенборг победи Марибор с 3:1 като гост в първи двубой от 3-ия квалификационен кръг в Шампионска лига.

Загубилият този двубой очаква победителя от срещата между българския шампион Лудогорец и ТНС от Уелс в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Розенборг сякаш беше по-добрият тим на терена през първата част, но така и не съумяваше да реализара попадение във вратата на съперника. 

При една отлична атака в 34-ата минута удар на Сьодерлунд нацели гредата, но топката така и не пожела да влезе в мрежата. В 42-ата минута само добрата намеса на играч на домакините не позволи на удар на Мелинг да намери целта.

Домакините отвърнаха с опасен удар на Котник, но топката мина над напречната греда на вратата на норвежците.

В 50-ата минута на двубоя с чутовен удар от далечно разстояние след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар позволи на Сьодерлунд да открие резултата за Розенборг. Отново той с глава покачи резултата на 2:0 след пас отдясно по атаката на тима.

Марибор се върна в двубоя с гол на Тавареш в 70-ата минута, който прати топката нестасяемо за вратаря и тя попадна в мрежата му. Все пак Розенборг отвърна с нов гол, буквално в следващата атака, а точен беше Йенсен, възползвайки се от колективна грешка в отбраната на домакините.

Така Розенборг ще очаква по-спокойно реванша след седмица на роден терен.