Рома и Челси изиграха второ поредно страхотно шоу в Шампионската лига, като този път имаше и победител. След зрелищното 3:3 в Лондон преди две седмици, сега "вълците" ликуваха на свой терен. 

Те нанесоха тежък удар по съперника си и след 3:0 в своя полза оглавиха групата. Стефан ел Шаарауи прати съперника в нокдаун с попаденията си преди почивката, а след нея и Диего Пероти нанесе съкрушителния удар.

Така тази група стана изключително завързана, особено след неочакваната грандиозна издънка на третия претендент в нея Атлетико Мадрид, който се срина у дома срещу дебютанта Карабах. "Дюшекчиите" едва измъкнаха хикс срещу скромните азери и сложиха огромна въпросителна върху класирането си на 1/8-финалите.  

Мачът на "Олимпико" започна с шут в зъбите за гостите от Лондон след само 42 секунди игра. Тогава Алесандро Флоренци пусна страхотен 30-метров пас за Един Джеко, той свали с глава за Стефан ел Шаарауи и италианският национал с мощен изстрел щеше да скъса мрежата зад Тибо Куртоа. 

Почти веднага гостите можеха да изравнят. Още в 4-та минута Един Джеко си извоюва позиция в наказателното поле и стреля силно от близка дистанция, но вратарят на Рома Алисон се намеси по невероятен начин. 

Последваха минути с интересни моменти и пред двете врати. Маркос Алонсо изстреля страшен шут от границата на наказателното поле, но и той беше отбит. Еден Азар пък пропиля супер шанс за "сините" в 20-та минута. 

Раджа Наинголан и Кевин Строотман имаха добри ситуации пред вратата на Тибо Куртоа, но не ги оползотвориха в тези интересни и напрегнати минути.

В 25-та минута Челси беше на малка крачка от изравняването, но тогава ударът на Алваро Мората мина на сантиметри встрани от вратата. Рома също показа класа в атака и в 35-та минута опасен удар на Ел Шаарауи беше избит от Куртоа. 

Но белгийският страж нямаше какво да направи в следващата атака. Тогава 30-метров пас на Раджа Наинголан беше проспан от Антонио Рюдигер, което позволи на Фараона да се измъкне и с елегантен удар да прехвърли стража и да направи 2:0. 

До почивката Челси имаше два страхотни шанса да намали изоставането си, но ударите на Маркос Алонсо и Тиемуе Бакайоко не поразиха целта и в крайна сметка почивката дойде с два чисти гола аванс за "вълците". 

Страхотните положения продължиха и след почивката. Един Джеко пропиля първата хубава ситуация за домакините в 54-та минута, а три по-късно ударът на Алваро Мората от границата на наказателното поле мина на сантиметри встрани от вратата. 

"Джалоросите" дебнеха своите шансове на контраатака, за да нанесат решаващ удар и го постигнаха в 63-та минута. Тогава след една грешка при изнасянето на топката тя стигна до Диего Пероти, който напредна в половината на Челси и изстреля истински снаряд от 25 метра, който се оплете в долния ляв ъгъл на Куртоа за 3:0. 

Англичаните тръгнаха ва банк напред и за малко да отнесат погром. Един Джеко не спираше да тормози защитата им и при една контра в 68-та минута събра трима съперници около себе си, за да изведе с един пас Пероти сам срещу вратаря, но неговият удар мина над вратата. 

До края на мача Рома направи по-големите пропуски и само може да съжалява, че не направи погрома за съперника си още по-голям. Раджа Наинголан и Костас Манолас направиха страшни пропуски, а Тибо Куртоа прояви класа. 

Така Рома заслужи успеха си и с 8 точки в актива е на върха на класирането. Челси остава втори със 7 точки, но групата е невероятно завързана и едва ли нещо ще се реши преди последния кръг. Причината за това е втората поредна издънка на Атлетико срещу дебютанта Карабах, този път насред Мадрид.

Момчетата на Диего Симеоне едва изковаха равенство 1:1 срещу скромния съперник, при положение, че изоставаха с 0:1 до 56-та минута. Томас Партей обаче успя да изравни, а "дюшекчиите" не успяха да се възползват от факта, че половин час играха с човек повече. В крайна сметка и двата тима завършиха мача с по десетима на терена. 

Този мач, очаквано, започна с натиск на испанците. Още в 4-та минута Антоан Гризман изстреля страхотен удар, който летеше в долния ляв ъгъл на вратаря, но той се намеси и изби. Последваха множество атаки на мадридчани, но те доведоха само до едно - голямо нищо. 

Габи, Диего Годин, Гризман и компания редуваха пропуски, а Карабах дебнеше своите шансове на статични положения и контри. И щастието се усмихна на азерите в 40-та минута. Тогава Уайлд-Доналд Гериер центрира от корнер и качи топката на главата на Мичел, който я заби в сглобката на вратата за 1:0. 

Това скова домакините и те така и не намериха отговор до почивката. Но след нея те се хвърлиха във вихрени атаки, за да търсят обрата. И бяха близо до попадението в 49-та минута, но тогава вратарят Ибрахим Сехич спаси първо удара на Анхел Кореа, а после Кевин Гамейро при добавката не намери целта.  

Все пак натискът на Атлетико даде резултат в 56-та минута. Тогава при една продължителна атака Антоан Гризман върна топката за Томас Партей на няколко метра пред наказателното поле, но африканецът с прецизен шут в незащитения от вратаря ъгъл направи 1:1. 

Три минути след това "дюшекчиите" получиха необходимия тласък да направят пълния обрат, след като Карабах остана с десет души на терена заради изгонването на Пауло Енрике за груб фаул. 

Но не би. Домакините налитаха яростно, но така и не успяваха да преодолеят вратаря на азерите, който направи мача на живота си. Той отчая Николас Гайтан в 66-та и Габи в 84-та минута, които имаха невероятни положения да се разпишат. 

В края на мача Стефан Савич затвърди немощта на мадридчани и си изпроси втори жълт картон, с който изгаря за следващия мач на тима си и всичко на практика приключи. В последната минута на продължението вратарят Сехич направи поредната си космическа изява, отразявайки удар на Гайтан и мачът приключи без победител. 

Така лидер е Рома с 8 точки, втори е Челси със 7, трети е Атлетико с 3, а последен е Карабах с 2. Това прави следващите мачове в групата изключително интригуващи.