Атлетико Мадрид допусна страхотен гаф в Шампионска лига, след като завърши 0:0 при гостуването на Карабах на националния стадион в Баку от група „С“. По този начин „дюшекчиите“ продължават с неубедителните си изяви в надпреварата, след като загубиха като домакин от Челси и направиха равенство в първата среща при гостуването на Рома. В същото време Карабах спечели историческа първа точка за азербайджанския футбол в Шампионска лига.

Атлетико Мадрид започна изключително неубедително срещата, което позволи на съперника им да натрупа постепенно с напредването на времето по-голямо самочувствие.

Николас Гайтан имаше много добра възможност в 25-та минута, но ударът му бе изключително неточен. Две минути по-късно Яник Ферейра-Караско направи нов много сериозен пропуск пред вратата на Карабах. Саул Нигес стреля с глава в 37-та минута, но Сехич спаси. Пред Антоан Гризман се откри отлична възможност след грешка в защитата на Карабах, но ударът на французина бе отразен от Сехич, който изби топката в корнер. След изпълнението на ъгловия удар и центрирането в наказателното поле на Карабах Хименес бе оставен непокрит и стреля, но на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Сехич.

В края на първото полувреме се откриха първите възможности през играчите на Карабах. В 44-та минута Аголи не успя да засече подаването, което бе отправено към него. Минута по-късно Хименес спря Ндлову, пред когото можеше да се отвори много добра възможност.

Домакините имаха претенции за дузпа в 56-та минута за нарушение на Симе Вършалко срещу Ндолову.

Карабах пропусна невероятна възможност да вкара гол в 64-та минута, когато Годин и Вършалко допуснаха много груба грешка и пред Енрике се откри отлична възможност, но ударът му бе много неточен.

Ндлову финтира Хименес в 72-та минута, след което стреля, но ударът му бе неточен.

Ндлову падна в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 75-та минута след съприкосновение с Диего Годин и имаше претенции за дузпа. Съдията Буке показа втори жълт картон за симулация на Ндлову и го изгони.

Сехич допусна много груба грешка в 84-та минута. В опит да спаси топката да излезе в корнер вратарят я изпусна. Топката попадна в Габи, който след това я сложи на главата на Фернандо Торес, но той не успя да изпрати кълбото в опразнената врата, а стреля в аут.

Карабах пропусна възможността да отбележи победен гол в 90-та минута, когато пред Тарик Елионуси се откри пространство. Той бе оставен фронтално сам срещу Ян Облак, но стреля много неточно над напречната греда в аут.

В добавеното време на срещата Антоан Гризман пропусна да донесе победата на Атлетико Мадрид.

Атлетико Мадрид има 2 точки в групата, докато Карабах има 1.