Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо обяви, че отборът ще бъде без своята рекордна покупка Патрик Шик в мача срещу Челси от груповата фаза на Шампионската лига.

Ди Франческо обяви, че Шик все още не е готов да се завърне в игра.

Рома привлече нападателя през изминалото лято от Сампдория за сумата от 42 милиона евро.

Шик е записал само 15 минути игрово време от началото на сезона.

„Шик почувства болки след удар, който получи по време на тренировката. След направените прегледи стана ясно, че няма контузия, но все пак тренира индивидуално от основната група и няма да рискуваме неговото състояние“, коментира Ди Франческо.

„Федерико Фасио доказа на терена, че е един от лидерите на отбора. Той е много важен футболист за нас. Бруно Перес е контузен и няма да може да вземе участие в двубоя срещу Челси“, добави треньорът на Рома.

„В момента само Челси е моята глава. Ние трябва да бъдем по-обединени от всякога. Надявам се, че ще успеем да направим много силен мач и да постигнем позитивен резултат. Надявам се, че феновете ще ни окажат феноменална подкрепа. За Дефрел и Манолас ще взема решение буквално часове преди срещата. Ще преценя дали двамата са в състояние да издържат 90 минути срещу Челси“, каза още Ди Франческо.