Голямата звезда на Барселона Лео Меси призна, че е щастлив от записването на поредния рекорд на името си. Аржентинецът вкара двата гола за победата с 2:0 над Аякс в Шампионската лига и се изравни на върха при вечните реализатори на турнира Раул Гонсалес. 

Двамата имат вече по 71 попадения, но испанецът вече няма да играе в най-престижната клубна надпревара. По петите на Раул и Меси е Кристиано Роналдо, който още във вторник имаше шанс да излезе на върха на тази класация, но не успя да се разпише срещу Ливърпул. 

"Това е щастлив момент за мен, няма как да го скрия. Велико постижение, но аз съм по-щастлив от друго. Важното е, че взехме трите точки и съм доволен, че помогнах отборът да постигне това в този важен мач."

"Още преди двубоя си бяхме казали, че трябва да вземем трите точки, за да продължим напред. Сторихме го, аз помогнах за това, така че няма как да не съм доволен", сподели Меси след края на срещата с Аякс в Амстердам. 

Той нямаше как да не обърне повече внимание на рекорда си и разкри кои са любимите му попадения от всичките 71, нанизани в Шампионската лига през годините. Това са точните изстрели в мрежите на противника във финалите на турнира през 2009 и 2011 г. 

"Не мога да си спомня всяко едно попадение по отделно. Във всеки мач целта ми е да се разпиша и затова в края на краищата помня само общия брой на головете, които съм вкарал, а не всеки от тях един по един."

"Но няма как да не отлича головете ми във финалите на Шампионската лига. Винаги съм твърдял, че те са сред най-важните и най-силно се помнят и от мен, а вярвам и от феновете", сподели още Меси.