Реал Мадрид се наложи с 1:0 над Ливърпул и с 12 точки в група В, вече на практика си осигури място в елиминационната фаза.

Въпреки че имаше тотално преимущество, и през цялото време играеше, сякаш води с няколко гола, "кралският клуб" отбеляза само един.

Кристиано Роналдо остана да гони подобряването на рекорда на Раул Гонсалес Бланко, за най-много голове в Шампионската лига, като е само на един от легендата на Реал, който има 71.

Икер Касияс обаче не чака никого, и успя да подобри друго постижение - вече е играчът с най-много мачове в Шампионската лига - със 144 мача в турнира.

Реал започна отлично и още в третата минута Хамес Родригес отправи мощен удар от границата на пеналта, след страхотна комбинация с Карим Бензема.

Кристиано Роналдо бе отказан от Симон Миньоле в десетата минута, когато накара стража да използва целия си арсенал, и да спаси летящата под гредата топка, след удар от движение на Роналдо.

В 27-та минута Карим Бензема откри резултата, след бърза атака, завършила с центриране на Марсело отляво, и завършващ удар на французина.

Роналдо отправи топовен удар от пряк свободен в 33-та минута, но Миньоле пак бе на мястото си. Три минути по-късно Карим Бензема с едно докосване опита да прехвърли стража на Ливърпул, но топката кацна на мрежата отгоре.

Кристиано пропусна две ранни възможности още на старта на второто полувреме.

Реал продължи да доминира тотално на терена на "Сантяго Бернабеу", а Роналдо да използва всеки шанс да шутира към вратата, в търсене на рекорд.

В 71-та минута, появилият се малко по-рано като резерва Гарет Бейл нацели и гредата, от пряк свободен удар.

Фантастичните изяви на Миньоле продължиха до края на двубоя, макар че Реал продължи да атакува мощно, и едва позволяваше на Ливърпул да стигне до Икер Касияс, в няколко откъслечни случая.

Статистиката в края показа един-единствен точен удар в очертанията на вратата за гостите, докато Реал Мадрид имаше близо 30 опита да покоси Миньоле.

Реал Мадрид е с 12 точки - пълен актив след четири кръга в група В, Базел е с шест точки на втора позиция, а Ливърпул и Лудогорец имат по три. В следващия мач Реал играе срещу Базел.