Изпълнителният директор на Ювентус Джузепе Марота оцени като унищожително представянето на своя тим в реванша срещу Борусия Дортмунд в Шампионската лига.

„Бианконерите“ разбиха опонента си с 3:0 и с общ резултат 5:1 продължи към четвъртфиналите. Там Юве ще си прави компания с тимове като Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид, Порто, Монако Атлетико Мадрид и Барселона.

За Марота това е достатъчно доказателство, че изборт на Масимилиано Алегри за треньор на тима е бил правилен. „Аз искам само да отдам дължимото на Алегри, който в началото на сезона беше посрещнат със скептецизъм, но въпреки това продължи нашата победна тенденция“, добави италианецът.

„Ние сме на върха в Серия А и в четвъртфиналите на Шампионската лига. Той и целият състав заслужават похвали за класирането, което беше плод на тежка работа.“

„Алегри показа голям кураж, за да дойде тук, а клубът има пълно доверие в него. Антонио Конте печелеше и правилно това да се помни, но също така е важно да се подчертае и каква работа върши Алегри“, добави Марота.