Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри беше радостен от отстраняването на Борусия Дортмунд в осминафиналите на Шампионската лига, но подчерта, че отборът му е способен да се представя дори още по-добре.

„Бианконерите“ записаха страхотна победа с 3:0 на „Сигнал Идуна Парк“, при която с пълна сила блесна Карлос Тевес. Аржентинецът откри резултата с неочакван гол в 3-ата минута, а след почивката отбеляза още един и даде асистенция на Алваро Мората.

„Играчите не позволиха на Борусия да направи почти нищо. Мисля, че за двата мача те имаха само един изстрел във вратата ни“, коментира Алегри.

„Това е важен резултат за италианския футбол, особено като се има предвид начина, по който бе постигнат. Отборът разполага с всичко необходимо да играе още по-силно от показаното тази вечер.“

„В четвъртфиналите очевидно ще ни чака съперник от висока класа, но момчетата, клубът и феновете показаха, че са готови. Можем и трябва да се подобрим по отношение на подаванията и контрола върху играта. През второто полувреме играхме много добре. Имаше известни колебания, когато се наложи смяната на Пол Погба с Андреа Бардзали (в 27-ата минута – б.р.). Като цяло обаче показахме тактическа грамотност и не дадохме на противника прекалено много фаулове“, каза още Алегри.