Отборът на Ювентус се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. Италианският тим се наложи с 3:0 в реванша срещу Борусия Дортмунд, който се игра на немска земя. „Бианконерите“ пристигнаха като фаворити в двубоя, след като имаха преднина след първия мач с 2:1. По този начин Юве изхвърли своя съперник от турнира след общ резултат от 5:1.

Попаденията за гостите реализираха Карлос Тевес, който се разписа на два пъти, и Алваро Мората.

Гостите надиграха категорично футболистите на Юрген Клоп, които през първото полувреме имаха шансове да направят по-интересен сблъсъка, но след почивката Ювентус бе категоричният господар на терена.

Италианците започнаха вихрено двубоя, с ранен гол, който шокира Борусия Дортмунд. Още в 3-ата минута, след грешка в защитата на домакините, които не успяха да изчистят топката в близост до своето наказателно поле, Карлос Тевес получи прекрасен шанс и стреля мощно от 24 метра за 1:0.

В 26-ата минута Пол Погба получи контузия, а на негово място се появи Андреа Бардзали, с което схемата на гостите се промени на 3-5-2.

До края на първата част футболистите на Юрген Клоп създадоха няколко добри възможности, но не успяха да стигнат до мрежата на Джалуиджи Буфон. В същото време, след първия гол, Ювентус започна да се защитава, при това много добре, което затрудни още повече немския тим.

В 68-ата минута домакините създадоха първото положение след почивката, но ударът от средна дистанция не се оказа достатъчно точен, за да се окаже във вратата, а в корнер.

Само 120 секунди по-късно Старата госпожа предреши изхода от сблъсъка с второ попадение. Карлос Тевес изскочи срещу вратаря на домакините, но не прояви егоизъм, а подаде на непокрития Алваро Мората, а испанецът на празна врата реализира за 2:0. При тази ситуация, при паса към аржентинеца, останаха съмнения за засада.

В 78-ата минута Борусия Дортмунд имаше чудесен шанс да намали резултата чрез Адриан Рамос, но това само доведе до пълния крах на тима. В ответната атака, след прекрасен пас на Алберто Перейра към Карлос Тевес, последният с мощен удар направи резултата класически 3:0.

Люнопитен факт е, че два от общо шестте гола на Тевес в Шампионската лига през настоящия сезон са реализирани с удар извън наказателното поле.

Двата тима не промениха резултата до края на мача, а футболитите и феновете на Ювенус ликуваха след последния съдийски сигнал.

Ювентус ще научи своя съперник на четвъртфиналите в Шампионската лига в петък. Жребият ще бъде изтеглен в 13.00 часа българско време.

Стартови състави:

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Суботич, Хумелс, Папастатопулос, Шмелцер, Бендер, Гюндоган, Ройс, Кампъл, Мхитарян, Обамеянг.

Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Лихтщайнер, Евра, Погба, Маркизио, Видал, Перейра, Мората, Тевес.