Купата на Шампионската лига зае мястото си в шатрата пред Народния театър “Иван Вазов”. Въпреки че мястото й подхожда, за съжаление скоро тя едва ли ще дойде по естествения си начин, затова благодарение на чудесната инициатива – европейската обиколка, оригиналният трофей бе изложен за българските привърженици.

Първите фенове на голямата игра вече успяха да си направят снимки с купата след официална церемония. Водещи на събитието бе култовата двойка от сутрешния блок на Дарик радио – Иво Райчев и Михаил Дюзев. Дуетът успя да подгрее гостите, дошли да видят представянето на купата у нас. Разбира се, сред най-страстните фенове се оказаха редица представители на екипа на Гонг и Дарик радио, начело със собственика на медията Радосвет Радев, шефът на спортната редакция Томислав Русев и водещият Ники Кънчев. По няколко встъпителни думи казаха спортният министър Свилен Нейков и шефът на УниКредит Левон Хампарцумян.

По време на церемонията зрителите станаха свидетели отново на един от най-забележителните моменти от финали на Шампионската лига. Организаторите пуснаха на два големи монитора заключителните 3 минути от незабравимия мач Манчестър Юнайтед – Байерн от сезон 1998/99, в който за секунди “червените дяволи” измъкват безценния трофей под носа на немския тим с голове на Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер.

За любителите на джагите също имаше изненада, тъй като две маси бяха поставени за желаещите да опитат възможностите си в тази разновидност на футбола.

Палатката с купата, като и всички останали изключително ценни футболни предмети, ще бъде отворена за посещение в събота (от 12 до 20 часа) и неделя (от 9 до 21 часа). Всички фенове на Шампионската лига ще могат да разгледат и оригиналните фланелки с автентичните подписи на някои от най-големите футболисти – Самуел Ето’о, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Мишел Платини и други.

Всеки фен ще може в следващите два дни да се убеди, че Дженаро Гатузо има здрави зъби, тъй като по купата личат отпечатъците от захапката му.