Два билета за мач от Шампионска лига с осигурени настаняване в хотел и полет ще спечели един от всички снимали се с купата. Най-ценният трофей на европейския футбол влезе официално в България днес, през „Дунав мост” като част от първата си европейска обиколка, организирана от УниКредит Груп.

Веднага след пристигането й в страната, купата беше официално посрещната от над 1500 русенци и гости на града със специална церемония, организирана със съдействието на община Русе.

„За нас е изключителна чест именно Русе да е първият град-домакин на купата на Шампионска лига в страната”, каза кметът на Русе Божидар Йотов, който оказа изключително топло и ентусиазирано посрещане на трофея. Регионалният директор „Банкиране на дребно” на УниКредит Булбанк Тодор Рачев също приветства Купата и обеща на русенци, че с това събитие ангажиментът на банката към града съвсем не свършва.

Въпреки първоначалния план купата да остане в Русе само за около час на специалния камион, с който беше докарана, заради големия интерес целият футболен отбор на местния „Дунав” беше допуснат да се качи и почти да прегърне най-мечтания за всеки футболист трофей.

Още днес купата продължава пътешествието си към София, където през почивните дни (17 и 18 октомври) ще бъде на разположение на всички, които искат да се почувстват шампиони. Специално за идването на Купата в България, по покана на УниКредит Груп в страната ще дойде и легендарния вратар Петер Шмайхел.

Купата на Шампионска лига ще бъде поставена в специално изградена палатка пред Народен театър „Иван Вазов” със свободен достъп за всички желаещи между 12:00 и 20:00 часа на 17 октомври и между 9:00 и 21:00 часа на 18 октомври.

Всички фенове, направили си самостоятелни снимки с купата, ще участват в томбола и ще имат възможността да спечелят незабравимо преживяване: да гледат на живо мач от Шампионска лига с избран от тях придружител.