Тази вечер предстоят последните два първи 1/8-финала в Шампионската лига. Наглед срещите Динамо Киев - Манчестър Сити и ПСВ Айндховен - Атлетико Мадрид не предизвикват кой знае какъв интерес след мачовете от вторник. Но също заслужават внимание.

На стадион "Олимпийски" в Киев Динамо ще търси успеха над "гражданите" от Манчестър. Проблемът пред тима от Украйна е формата на една от звездите на тима - Андрий Ярмоленко, който се завръща в състава след травма.

Манчестър Сити е в епидемия от контузии. Няма да играят Фабиан Делф, Хесус Навас, Кевин де Брюин, Самир Насри, както и Бони. В редиците на Мануел Пелегрини има техни заместници, но все пак липсата им няма как да не окаже влияние.

Във Висшата лига Сити допусна две поредни домакински поражения - от Лестър и Тотнъм като изоставането им от лидерската позиция е 6 точки. Сити играе отлично като домакин, но при гостуванията има доста сериозни проблеми като от 12 мача има голова разлика 13:11. В груповата фаза "гражданите" победиха навън Борусия Мьонхенгладбах с 2:1 и Севиля с 3:1.

В другата среща холандският ПСВ Айндховен ще бори съпротивата на Атлетико Мадрид. ПСВ успя да излезе от група с английския Манчестър Юнайтед и след 9 години се завърна във фазата на елиминациите в най-авторитетния европейски клубен турнир.

"Филипсите" ще опитат да преодолеят желязната защита на "дюшекчиите". Момчетата на Чоло Симеоне са допуснали едва 11 гола в 25 мача в Примера, а едва ли бранителите на испанския тим ще се уплашат от холандските нападатели. Главната голова мощ на ПСВ - Люк де Йонг няма да играе, което допълнително ще намали атакуващата мощ на домакините, за гостите големият отсъстващ е Караско. Симеоне ще заложи в атаката на дуото Гризман - Торес.

Двата двубоя са от 21:45 часа.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS