Централният защитник Елиаким Мангала ще може да вземе участие в утрешния осминафинален мач на Манчестър Сити срещу Динамо Киев в Шампионската лига.

Френският национал бе извън игра от 6 януари насам, когато получи контузия в бедрото. Едва тази седмица той проведе първо пълноценно занимание с останалите си съотборници и ще попадне в сметките на мениджъра Мануел Пелегрини. През уикенда чилиецът така или иначе взе предпазни мерки, като даде почивка на 9 от играчите си за двубоя срещу Челси от 5-ия кръг на ФА Къп. Логично „сините“ се справиха със Сити (5:1), но пък сега „гражданите“ ще могат да разчитат на по-силен състав за срещата от Шампионската лига.

„Ще излезем в единадесеторка, близка до тази, която използвахме в последния си мач от Висшата лига. Единственият, който се възстанови оттогава, е Мангала“, каза Пелегрини. „Трябваше да вземем тежко решение за срещата срещу Челси. Това обаче беше единственият възможен изор предвид факта, че разполагахме само с 13 футболисти. Тогава можехме да рискуваме, но сега е съвсем различно – ще се опитаме да продължим напред в турнира, като знаем, че ни предстои тежък мач. Това ще бъдат първите 90 от общо 180-те минути на този сблъсък. Каквото и да се случи, развръзката няма да настъпи утре“, добави треньорът на Сити.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS