Наставникът на Шалке Роберто ди Матео очаквано не беше доволен от развоя на мача със Спортинг, който тимът му загуби с 2:4. Въпреки тази развръзка, според него нищо в групата все още не е напълно решено. 

"Първото полувреме  беше равностойно и щеше да бъде много хубаво, ако бяхме  задържали преднината си. За съжаление обаче, не успяхме.  Трябваше да има и дузпа за нас заради игра с ръка на съперник,  но съдията не видя положението."

"Може би ако бяхме повели до  почивката, развоят на мача щеше да бъде съвсем различен. През второто полувреме се защитавахме по-дълбоко в нашата  половина, а Спортинг вкара гол с известна доза късмет."

"При  третото им попадение обаче вината е изцяло наша и аз мисля, че  можехме да не го допускаме. Впоследствие се открихме и търсихме точката, но те ни хванаха на контраатака."

"Групата все още не е решена. Мачът на Марибор срещу Челси  доказа, че и този отбор се бори за второто място. Нашата задача  е да спечелим възможно най-много точки от последните две срещи и да се класираме за следващата фаза на Шампионската лига", сподели Ди Матео.