Челси записа второ реми в група G на Шампионската лига, като стигна само до 1:1 при гостуването си на Марибор. "Сините" от Лондон все пак остават лидер в групата, след като Спортинг и Шалке направиха нов зрелищен мач, в който португалците спечелиха с 4:2.

Така след четири мача, Челси води с осем точки, Шалке има пет, Спортинг - четири, а Марибор - три, и битката остава отворена.

С Диего Коща отново на пейката, Челси не бе много остър от началото на двубоя в Марибор.

Курт Зума опита да застраши домакините с опасен удар с глава, но топката прелетя покрай вратата. Салалич пък се откъсна сам срещу Петър Чех в 15-та минута, и имаше отличен шанс да открие за Марибор, но се засуети, и в крайна сметка защитата на Челси се прибра, за да изчисти.

Всичко по-любопитно се случи едва след почивката, когато паднаха и двата гола.

В 50-та минута Агим Ибраими откри резултата, след като не много удачно изчистена топка стигна до него, в ъгъла на пеналта, той се спря и си нагласи топката, за да шутира в далечния ъгъл на вратата на Петър Чех.

Лука Захович пропусна невероятна ситуация пред вратата на Челси в 60-та минута, когато Митя Вилер го изведе очи в очи с Чех, но младокът стреля над гредата.

В 73-та минута все пак натискът на Челси даде резултат, и „сините“ изравниха, след като Джон Тери свали топката в наказателното поле, след центриране от корнер, и Неманя Матич почти до гредата добави в мрежата за 1:1.

Диего Коща, появил се на почивката, пое инициативата в предни позиции, и започна да създава положение след положение, но Ханданович бе непробиваем.

Това остана факт и в 86-та минута, след като Еден Азар бе препънат в пеналта, и получи дузпа. Самият белгиец застана зад топката, само за да види как стражът спасява дузпата.

До края Челси не успя да стигне до победно попадение, и остави за щастливите домакини от Марибор не само точката, но и всички шансове да се преборят за по-предно класиране до края на груповата фаза.

Спортинг и Шалке направиха почти повторение на трилъра от преди две седмици, когато си вкараха седем попадения. Сега португалците излязоха краен победител, с 4:2, и доста по-малко спорове.

Резултатът бе открит в 17-та минута, след като Денис Аого центрира от пряк свободен удар, и Чупо-Мотинг с глава успя да насочи топката неспасяемо. Оказа се, че и Слимани е помогнал, за да отклони топката във вратата си, и в крайна сметка бе зачетен автогол.

Точно 10 минути бяха необходими на Спортинг да изравни, от идентична ситуация, в която на върха на атаката, за да засече центрирането от пряк свободен удар, се озова Мухамаду-Наби Сар.

Джеферсон направи обрата пълен, в 52-та минута, след като бе намерен отлично в пеналта, и прехвърли технично вратаря за 2:1 в полза на Спортинг.

Луиш Нани направи 3:1 в 72-та минута, след страхотен рейд на Карийо отдясно, който достави топката за Нани във вратарското поле, и оттам той нямаше проблем да реализира.

Денис Аого реализира красив гол в 88-та минута, за да върне надеждите на Шалке поне за малко. Той пое топката в наказателното поле и стреля без да се бави от воле, за 3:2.

Крайното 4:2 оформи Слимани с технично изпълнение, оставило в патова ситуация стража на Шалке, в добавените минути към редовните 90.

Така приключи и всичко за този пореден интригуващ мач от група G, оставил цялата интрига за последните два кръга.