Нападателят на Саутхемптън Чарли Остин стана обект на доста негативно отношение в социалните мрежи, след като си позволи да изрази публично своите пристрастия към Ливърпул във финала на Шампионската лига.

Мърсисайдци завоюваха отличието за 6-и път в своята история след успех 2:0 над Тотнъм, а 29-годишният англичанин реши да сподели емоциите си от този факт в мрежата. Той пусна своя снимка, с която показа, че е гледал срещата, носейки фланелка на Роберто Фирмино с №9. Впоследствие той пусна постове в Туитър, с които подчерта, че е част от „червените” празненства и също така честити триумфа лично на бившия си съотборник при „светците” Върджил Ван Дайк (който нарече и „най-добрия централен защитник в света”).

Поведението на Остин не беше никак добре прието от привържениците на Саутхемптън, които използваха всякакви епитети за изразяване на възмущението си.

Нападателят изглежда обаче не обърна голямо внимание на тези и други негативни реакции, тъй като публикациите му стоят непокътнати в "Туитър".