Наставникът на Ювентус Маисмилиано Алегри разкри кои фигури са изиграли ключова роля за конкретното развитие на мача с Аякс в Шампионската лига. Първият четвъртфинал между двата тима завърши наравно 1:1, а според специалиста Кристиано Роналдо е бил звездата на отбора му, докато за съперника е бил Френки де Йонг. 

"Роналдо днес показа за кой ли път, че просто е на съвсем различно ниво в сравнение с всички останали по света. Неговите движения, неговият страхотен усет кой е точният момент да атакува, това са просто неща, които са на много по-високо ниво от всички останали."

"Колкото до Аякс, изворът на тяхната игра се нарича Френки де Йонг. Ние се опитахме да го контролирам с пряк пазач в лицето на Бентанкур, но когато той осъзна това, се премести по-надълбоко в собствената си половина. Затова трябваше дори нападателите ни да работят много усърдно в дефанзивен план. Той е страхотен футболист и игра много добре", заяви Алегри. 

Той имаше голям проблем в защитата си, защото не можеше да разчита на капитана Джорджо Киелини. Въпреки това, според него отборът му се е представил великолепно в дефанзивен план, а заместникът на Киелини - Даниеле Ругани - е бил на нужното ниво. 

"Ругани игра много добре, никога не съм се притеснявал, когато трябва да разчитам на него, защото е много добър защитник. Просто има нужда да подобри играта си с топка в крака. Но тази вечер беше невероятен в защита, както беше и целият ни отбор."

"Аякс е страхотен съперник, който може да движи добре топката дори в наситено пространство. Отбранявахме се добре, само имам забележки към играта ни в халфовата линия, където трябваше да сме по-добри при отнемането на топката. След техния гол имахме малко проблеми заради шока, че ни вкарват с първия си удар след почивката, но се стабилизирахме и съм доволен от играта в защита", заяви Алегри.