Масимилиано Алегри потвърди, че Кристиано Роналдо и Даниеле Ругани ще стартират за Ювентус срещу Аякс в мача между двата тима в Шампионската лига. Първият четвъртфинал между двата тима е идната сряда от 22,00 часа в Амстердам.

„Мачът в сряда трябва да бъде изигран атакуващо от наша страна. Срещата ще е съвсем различна от тази с Атлетико Мадрид и не можем да си помислим да си тръгнем от Холандия без да отбележим гол. Не се случва обаче често да се правят такива обрати, както срещу Атлетико, така че трябва да сме внимателни в защита”, сподели Алегри пред медиите.

„Бианконерите” загубиха първия осминафинал с испанците с 0:2, но с победа от 3:0 в Торино продължиха напред. Голямата звезда на Юве Кристиано Роналдо вкара хеттрик, след което се контузи по време на евроквалификация за Португалия.

Именно това бе дилемата за Алегри дали ще може да използва Роналдо в мача, но италианският наставник довери, че Кристиано ще стартира.

„Ако не се случи нещо непредвидено, Кристиано ще стартира в сряда. Жалко е, че няма да използваме Джорджио Киелини и Емре Джан, но останалите са добре. Дъглас Коста е обратно, а Пауло Дибала направи добра тренировка сутринта. Ругани ще играе като централен защитник, това е голяма възможност за него и ние сме щастливи”, коментира треньорът на Юве.

„Ясно е, че мачът ще е съвсем различен от този с Атлетико. Аякс игра по-отворено, а ние трябва да играем умно в защита”, акцентира Алегри.

На домашната сцена пък Юве се нуждае от една точка, за да затвърди титла №35 в Италия, а следващият мач е срещу СПАЛ. „Намираме се в добра кондиция и имахме добри занимания. Трябва да продължим възхода си навсякъде, а също така ми се иска да узаконим осмото поредно Скудето по време на гостуването във Ферара”, потвърди Алегри.

„Аякс отстрани Реал Мадрид, а също така създаде много проблеми на Байерн Мюнхен в груповата фаза. Те са солиден отбор и ще видим какво ще стане в сряда”, завърши Масимилиано Алегри.