Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп разкритикува своя тим за твърде леката ръка, с която пропусна положенията си при загубата от Ювентус с 0:3 в реванша от осминафиналите в Шампионската лига.

Италианският шампион направи страхотен мач на „Сигнал Идуна Парк“ и с ранен гол (още в 3-ата минута) на Карлос Тевес допълнителто утежни положението на „жълто-черните“, които бяха загубили с 1:2 в Торино. След почивката аржентинецът асистира чудесно на Алваро Мората за 2:0 и сам оформи крайния резултат с второто си попадение в мрежата на Роман Вайденфелер за вечерта.

„При нас тотално липсваше ударния елемент в играта ни пред тяхното наказателно поле“, отчете Клоп. „Ако не стреляш към вратата, няма как да вкараш. Тевес ни показа това, а ние не сторихме достатъчно.“

„След първия гол мачът тотално се разстрои, а увереността на противника растеше с всяка минута. Не беше никак хубаво, но може да се обясни лесно – Юве беше по-добър от нас и започна мача по перфектния начин.“

„На нас ни липсваше тяхното самочувствие. Толкова ранен гол е лош старт. В крайна сметка всичко се свежда до това, че не бяхме безпощадни в най-важните моменти. Трябва да приемем загубата. Бяхме по-слаби и трябва да го проумеем. Отпаднахме от Шампионската лига, но това не е проблем. Случи се и с други отбори“, завърши Клоп.