Селекционерът Тите протестира срещу решение на съдиите в ущърб на Бразилия при равенството 0:0 срещу Аржентина в световна квалификация по футбол, проведена в Сан Хуан тази нощ. Той твърди, че Николас Отаменди е ударил Рафиня с лакът в лицето през първото полувреме, но дори видео прегледът остави инцидента без последствия за аржентинския национал.

"Куня е необикновен съдия", заяви Тите след мача с нарастващ тон.

"Съдийството е отборна работа. Имаме такива на терена, имаме такива и затворени в стая с екрани. Абсолютно немислимо е този удар с лакът да бъде пропуснат от абсолютно всички, които са го преглеждали с ВАР. Всъщност, не ми се искаше да използвам думата "немислимо", но съм твърде учтив, за да кажа друго".

Тите все пак бе доволен от представянето на отбора си, след като му се наложи да използва най-младия бразилски състав от началото на престоя си при националите през 2016-а година. Неймар не игра заради контузия и нападението бе водено от Винисиус, Матеус Куня и Рафиня, които сборно имат 15 мача.

"Загубихме един необикновен футболист в лицето на Неймар и трябваше да търсим различни опции. Избраниците ми се справиха отлично, докато от другата страна имаха съперник като Меси. Самият мач бе спектакъл, а както виждате и от крайния резултат, нито един отбор не успя да наложи контрол", завърши Тите.