Отборът на Милан се добра до трите точки срещу Рома в дербито на италианската Серия А. Възпитаниците на старши треньора Леонардо стигнаха до успех с 2:1 над своя съперник, въпреки на почивката Рома имаше преднина в резултата.

Милан започна срещата без част от ключовите си футболисти, в лицето на Марко Бориело, Дженаро Гатузо, Ониеву, Кристиан Абиати и Марко Сторари. Завръщане в състава направи вратарят Нелсън Дида, а бразилците Роналдиньо и Алешандре Пато си партнираха в средата на терена.

Тимът на Рома спечели последните си три визити на „Сан Сиро”, а само 150 секунди след началото на мача Жереми Менез успя да разпечата вратата на домакините след груба грешка в отбраната на „росонерите”.

Защитникът Тиаго Силва сбърка фатално, като дори можеше да си изкара червен картон, опитвайки се да дръпне за фланелката нападателя на „римските вълци”. Няколко минути по-късно отново Менез имаше отличен шанс, но този път Дида се намеси и спаси.

Първият реален шанс пред вратата на гостите дойде след изпълнение на корнер едва в 38-ата минута на мача, когато Амброзини имаше възможност да се разпише, но стреля слабо.

На почивката привържениците на Милан бурно освиркваха своите любимци, след поредната слаба продукция.

На полувремето в игра за домакините се появи Пипо Индзаги, който замени Игнасио Абете и само 70 секунди след появяването си на терена можеше да изравни резултата. Давид Пизаро обаче се справи отлично в ситуацията и изчисти топката.

Милан все пак стигна до изравнителен гол в 55-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа. Голът от бялата точка вкара бразилската звезда Роналдиньо. Веднага след гола на домакините, Рома създаде отличен шанс чрез Джон Арне Рийзе, който пробва един от специалитетите си, стреляийки мощно от далечно разстояние. Дида обаче изби със сетни усилия.

Домакините стигнаха до пълен обрат десет минути по-късно. Роналдиньо премина покрай трима футболисти на Рома и с отличен пас намери Алешандре Пато, който излъга стража на гостите и без проблеми реализира на опразнената врата.

Пет минути преди края на мача Милан остана с човек по-малко на терена след директния червен картон на Амброзини, но в крайна сметка това не повлия на изхода от двубоя.

С тази победа Милан се изкачи на осма позиция в класирането, а Рома е 11-ти.