Руският футболен съюз започва консултации с ФИФА и УЕФА във връзка с кримския въпрос. Както е известно на 17 март с референдум откъсна Крим от територията на Украйна, а водещите местни клубове - ФК Севастопол и Таврия Симферопол поискаха да се влеят в руското първенство.

Интересното е, че и двата тима са водени от българи. Треньор на Севастопол е Ангел Червенков, а на Таврия - Николай Костов.

"Официалната позиция на РФС по този въпрос вече беше огласена. Ние ще действаме в рамките на тези решения, които вече са приети на държавно ниво. Ние вече водим консултации по този проблем с ФИФА, УЕФА и Футболната федерация на Украйна затова да включим Футболната федерация на Крим в като част от Руския футбол.

В близките дни очаквам да се проведат работни срещи по този въпрос", коментира президентът на РФС Николай Толстих.

ФИФА и УЕФА обаче изпадат в доста неудобно положение. Повечето държави по света не признават легитимността на сепаратисткия референдум. Ако приемат трансфера на клубове от украинското в руското първенство, световната и европейската централи неформално ще признаят откъсването на полуострова от територията на Украйна.