Джузепе Роси обясни преминаването си във Фиорентина няколко дни след като трансферът бе финализиран официално. Нападателят пое към „виолетовите“ от Виляреал, където обаче не бе играл от октомври 2011-а година заради две операции на коленни връзки.

„Щях да направя този трансфер по-рано, дори миналото лято“, коментира футболистът, който според спекулациите е струвал на Фиорентина 10 милиона евро.

„Радвам се, че съм във Фиорентина. Това е единственият отбор, който говореше с факти, а не само с думи. Това бе важно за мен“, добави той.

„Харесва ми проектът на Фиорентина, много. Искам да съм част от него. Има много млади футболисти тук, но също така и опитни играчи. А всички знаем, че Фиорентина играе най-добрият футбол в Италия. Нямам търпение да започна да играя рамо до рамо с футболисти като Стеван Йоветич и Лука Тони, страхотни футболисти“, сподели още Джузепе Роси.

Очаква се, Роси да се върне в игра около март, като добави, че никога не е мислил за отказване от играта, въпреки тежките контузии.