Кристиано Роналдо може да е горд с тялото си и всяка жена би признала това. Но въпреки това, той не е спортистът с най-хубава физика в света. Това става ясно от класацията на авторитетното американско издание Sports Illustrated. 

Тази класация там е спечелена от баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс. При това, играчът на Кливланд Кавалиърс печели по почти всички показатели срещу подгласника си. 

Джеймс печели категорично за скорост, сила, пъргавост и издръжливост. От изданието отчитат, че разликата между двамата по показателя сила не е толкова голяма, но ЛеБрон е предпочетен, защото Кристиано доста често се озовавал на земята при съприкосновения. 

Въпреки че остава втори в тази класация, а за португалеца второто място никога не е престижно, той има повод за гордост. В Топ 10 на класацията няма друг футболист, което го прави спортистът с най-добра физика поне в неговия спорт. 

Иначе Роналдо изпреварва спортисти като Юсеин Болт, Флойд Мейуедър, Джон Джоунс и други, за чието тяло мнозина мъже биха завидели.