Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заяви, че според него един твърд шпагат може да се хареса на публиката също толкова, колкото и един красив удар или финт.

Кийн не е съгласен с твърденията на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, че футболът в Англия е прекалено силов и се залага изключително много на физиката.

„Шпагатите са важна част от играта. Ако на терена играеха 11 талантливи, креативни и технични играчи, футболът просто нямаше да е същият”, заяви Кийн.

„Никой не иска да гледа контузени играчи. Счупването на крак на футболист е винаги шок. Но това е част от играта. Наскоро млад жокей бе убит. Винаги има елемент на опасност в тези спортове.”

„Защо мислите, че футболът е по-популярен от снукъра? Така че колкото и да сме почитатели всички на красивата игра, аз също много харесвам изпълненията на Уейн Рууни и Сеск Фабрегас, един по-твърд шпагат също може да накара феновете да станат на крака.”

„Острите влизания бяха част от играта, която аз харесвах. Независимо дали аз ги правех или бях потърпевш от тях”, смята мениджърът на Ипсуич Таун Рой Кийн.