Роби Кийн бе представен като старши треньор на израелския футболен клуб Макаби Тел Авив.

42-годишният ирландец подписа договор за две години, като това ще бъде първи реален опит за него като старши треньор. През миналия сезон той бе за кратко помощник-треньор в английския Лийдс, а преди това изпълняваше същата роля в Мидълзбро, както и в националния отбор на родината си.

През 2018 година, когато обяви края на състезателната си кариера, бившият нападател на Интер, Тотнъм и Ливърпул бе старши треньор на индийския Атлетико де Колката за няколко мача.

"Роби носи на нашия отбор характер, енергия, увереност и фокус върху победата. Това той е показал навсякъде, където е бил футболист", заяви собственикът на Макаби Мичел Голдар.

През миналия сезон Макаби завърши на трето място в първенството на Израел. Макар и да има впечатляващите 23 титли, клубът от Тел Авив не е ставал шампион на страната от сезон 2019/20.

Кийн заменя на треньорския пост испанеца Айтор Каранка, който се задържа начело на Макаби по-малко от шест месеца. Преди Каранка отборът бе воден последователно от сърбите Владимир Ивич и настоящия селекционер на националния отбор на България Младен Кърстаич./ БТА