Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е шокиран от факта, че съотборникът му Уейн Рууни не попада в разширения списък на футболистите, които могат да спечелят Златната топка.

Фърдинанд публикува своето мнение по темата на профила си в „Туитър” и поиска неговите над 140000 последователи в тази социална мрежа да коментират въпроса.

„Рууни да не е в списъка за Златната топка, това шега ли е? През последния сезон той вкара над 30 гола и освен това обра всички индивидуални награди. Последният сезон не се ли брои?”, пита капитанът на националния отбор на Англия.

Уейн Рууни вкара общо 34 гола във всички турнири през миналия шампионат, но се провали на Мондиал 2010. Сред номинираните за Златната топка няма нито един футболист от Англия, Италия и Франция, след като и трите страни претърпяха крах на Световното първенство в Южна Африка.

Другият голям отсъстващ в списъка на възможните победители за отличието е Диего Милито. Звездата на Интер вкара 30 попадения през миналия сезон включително двата гола във финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, спечелен с 2:0. На Милито бяха и решителните голове, с които нерадзурите станаха шампиони и носители на Купата на Италия, печелейки исторически требъл.