Една от легендите на футбола Франк Рийкард вече няма да се занимава с любимия си спорт по никакъв начин. Това призна самият той пред "Voetbal International".

Холандецът, който е само на 51 години, прекратява треньорската си кариера и смята да се фокусира "върху други неща".

"Както се развива животът ми в момента, повече няма да се занимавам с треньорската кариера. Не съм от хората, които ще работят до 60-годишна възраст.

Благодарен съм за всичко, което ми е дал футболът и ценя постиженията си. Но сега предпочитам да отдам живота си на други неща.

Във футбола има много напрежение и няма да се занимавам с него. Но със сигурност ще продължа да гледам мачове и да обсъждам играта с приятели", сподели Рийкард.

За последно легендарният холандец беше начело на националния отбор на Саудитска Арабия, но беше уволнен в средата на миналата година. След това отиде във Флорида.

Най-големите му успехи като треньор са начело на Барселона, когато спечели първенството на Испания, както и Шампионската лига.

Другите клубове, които е ръководил, са турският Галатасарай и холандският Спарта Ротердам. Дебютът му в треньорската професия беше начело на Холандия през 2000 г.