Отборът на Реал Мадрид не успя да вземе реванш за загубата си от Милан преди две седмици на „Сантяго Бернабеу”. Двубоят между двата европейски гранда приключи при равенство 1:1.

В другият двубой от група „С” съставът на Олимпик Марсилия тотално разби гостуващия Цюрих с 6:1 и по този начин даде сериозна заявка за едно от първите две места в групата, което дава право на участие в следващата фаза на турнира.

Лидер във временното подреждане е отборът на Милан с актив от 7 точки. Толкова има и вторият Реал Мадрид, а Марсилия вече със шест точки. Последното място е за Цюрих, който има три точки и по този начин се сбогува с участието с най-комерсиалния турнир в Европа.

Мачът на „Сан Сиро” тази вечер започна много силно за гостите от Мадрид, които явно търсеха реванш за поражението от росонерите с 2:3 преди две седмици. След първоначалния натиск на гостите логичното се случи в 29-ата минута, когато френският национал Карим Бензема откри в полза на „белия балет”. Бившата звезда на Милан – Кака напредна добре в половината на домакините и стреля силно към Дида. Сънародникът му не успя да се намеси адекватно и изби топката, която попадна в краката на Бензема, а френският нападател нямаше да се разпише, въпреки малкия ъгъл от който стреля. При повторенията останаха съмнения за засада при удара на Кака, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

Отговорът на Милан обаче не закъсня. Само пет минути по-късно футболистите на Леонардо успяха да стигнат до дузпа, когато Пепе игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Роналдиньо, който с безмилостен удар в горния десен ъгъл на Касияс изравни. Голът окрили „росонерите” и в следващите минути те успяха да стигнат до нов гол на Пато, който обаче бе отменен от съдийската тройка заради нарушение в нападение.

През второто полувреме двата тима намалиха оборотите и положенията пред двете врати намаляха. В последните 15 минути на мача домакините имаха няколко шанса, създадени от влезлия като смяна Пипо Индзаги, който обаче този път не успя да спаси своя тим.

Головата фисета на „Стад Велодром” пък започна още в третата минута, когато гостите си отбелязаха нещастен автогол. Осем минути по-късно Абриел увеличи преднината на Марсилия. До края на първата част все пак тимът на Цюрих съумя да върне едно попадение, който обаче се оказа без никакво значение. През втората част на терена имаше само един състав – този на Олимпик, който вкара нови четири безответни гола. Точни за домакините бяха Мамаду Нианг, Хилтон, Шейру и Брандао.