Българският полузащитник Георги Костадинов вкара първия си гол в кипърското първенство за отбора на АПОЕЛ (Никозия), а също така направи и много силен мач при успеха на своя тим с 2:0 над Олимпиакос (Никозия) в 4-ия кръг.

Костадинов се разписа в 28-ата минута с глава, засичайки центриране на аржентинския халф Лукас Вияфанес. По този начин опитният халф, който беше пренебрегнат от новия национален селекционер Младен Кърстаич за мачовете през септември, оформи крайния резултат на 2:0 за АПОЕЛ.

Янис Сацияс откри резултата за жълто-сините още в 10-ата минута. Той пое топката в наказателното поле и от разстояние на дузпата направи 1:0.

Пет минути преди края на първото полувреме Георги Костадинов можеше да вкара втори гол, отново с глава. Той се вклини чудесно между двама бранители и отклони подаването на Маркиньос от фланга, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

В началото на второто полувреме зелените от Олимпиакос вдигнаха оборотите и тръгнаха да търсят попадение, като Барди и Дезире бяха най-близо до шанса да застрашат вратата. При бомбения удар на Дезире българският халф подложи крак и спаси колегата си на вратата Вид Белец.

В 51-ата минута АПОЕЛ остана с 10 на терена, тъй като Христос Уилър беше изгонен с червен картон, който беше потвърден с помощта на ВАР. Системата за видеоасистенция на реферите се намеси заради негово грубо нарушение срещу Герие от Олимпиакос.

В 81-ата минута при единоборство с играч на противника Костадинов падна лошо на рамото си и видимо изпитваше болка, но старши треньорът Софронис Августи беше извършил и петте смени, а и вече бяха с червен картон. Така Костадинов трябваше да доиграе срещата непълноценен.

С победата АПОЕЛ събра 7 точки и се изкачи на 4-о място в класирането, докато Олимпиакос остана на дъното с 1. Начело са двата отбора от Лимасол – Арис и Аполон с по 9 точки.