Едноличното решение на президента на Лацио Клаудио Лотито да наеме на работа в отбора психолог доведе до сериозен разрив между него и треньора Еди Реджа.

Недолюбваният бос на орлите не се е допитал до наставника за назначението и това ядоса Реджа, който заяви, че може да напусне, ако не получава цялата властта и има намеса в работата му.

Футболистите на застрашения от изпадане Лацио, който през седмицата бяха събрани на лагер, също изразиха раздразнение от наемането на психолог преди гостуването Каляри в неделя.

Ето какво заяви по темата Едуардо Реджа: „Чувствам, че отборът е по-единен от всякога. Не мисля, че ни трябва професионален психолог.”

„Когато дойдох тук намерих един малко дезорганизиран клуб. Имаше разочарование и играчите не бяха щастливи. Разбрахме какво ни трябва, за да излезем от тази ситуация.”

„Отсега нататък всяко решение, взимано в клуба, ще бъде мое. Не искам намеса в организацията на работата или във въпросите свързани с тима.”

„Аз съм напълно независим. Ако моите решения се приемат, тогава отлично, в противен случай ще си тръгна така, както съм и дошъл”, категоричен е треньорът на Лацио.