Огромен скандал се заформи след мача от турското първенство между Анкарагюджю и Бешикташ, завършил 2:3. В края на срещата фен на домакините нахлу на терена и спринтирайки нанесе удар в гърба на нападателя на "черните орли" Дженк Тосун. Неговият съотборник Жозеф да Соуза реагира мигновено, като повали на земята запалянкото, след което той беше изведен от терена с помощта на стюардите. 

Главният рефер на срещата обаче показа директен червен картон на бразилеца за тези му действия, което доведе до сериозни полемики и протести от страна на гранда от Истанбул. На "Водафон Парк" са на мнение, че Жозеф не би следвало да бъде наказван и червеният картон трябва да бъде отменен от турската футболна федерация. От клуба публикуваха материал с подобни случки от други първенства. Самият футболист обяви, че не съжалява по никакъв начин за действията си и би сторил същото отново, за да защити съотборниците си. 

Какво ще е наказанието на Жозеф все още не е ясно, но според медиите в Турция такова ще има, но минимално - 1 мач. Очакват се сериозни санцкии и за домакините на мача. 

Бешикташ е лидер във временното класиране на Суперлигата. "Черните орли" имат 13 точки след 4 кръга.