Капитанът на Евертън Фил Невил сподели, че не би се учудил, ако все повече футболисти започнат да се отказват от играта за националния отбор на Англия, особено при положение, че изискванията към тях останат толкова високи, колкото са и в момента.

Джими Карагар се отказа „трите лъва” през юли, а Пол Скоулс, остави националната фланелка през 2004г. – двамата на възраст 29 години.

„Не бих се изненадал, ако и други състезатели поемат по този път. Аз съм го обмислял много пъти”, разкри Невил пред „BBC Sport”.

„Изискванията към нас са твърде големи”, продължи бившият играч на Манчестър Юнайтед, който има 59 мача за Англия, в 11-годишната си кариера.

„За мен, тръпката от играта за „трите лъва” никога няма да изчезне”, призна той.

„Но виждаме, как състезатели, които все още им предстоят най-силните футболни години, се отказват от националната фланелка, тъй като графикът им е прекалено натоварен – мачове за клубовете, после и за Англия. Логично те започват да си задават въпроса – Защо? Това е така, тъй като играят – събота-сряда-събота-сряда. Далеч от дома са може би по три седмици на месец и не се виждат със семействата си толкова често, колкото им се иска”, коментира още Фил.

„Напълно разбираемо е, че искат да се концентрират върху кариерата си за клуба. Идва време, в което всеки трябва да се откаже от нещо – за някои футболисти това явно е играта за националния отбор”, завърши Невил.