Самир Насри, който в момента играе под наем в Севиля от Манчестър Юнайтед, разкри, че бившият му мениджър в Арсенал Арсен Венгер му е бил модел за подражание.

"Харесвах Арсенал, защото Арсен Венгер им беше треньор и там имаше много френски играчи. През 2004, когато започнах с професионалия футбол, те останаха непобедени с Анри, Виера и Пирес в отбора. Когато срещнах Венгер, той беше модел за подражание и възможността да работя с него беше чудесна. Не съм се замислял и за секунда.", сподели Насри.
Футболистът разказа и за предизвикателстава след престоя му в Арсенал.

"Преминаването в Манчестър Сити ми даде шанс да печеля трофеи. Развих се много като играч, защото играх рамо до рамо с много известни и добри футболисти. Трябваше да се адаптирам. Имах два страхотни сезона. Имаше и не чак толкова добри, но това ми помогна да стана по-силен психически", добави той.

През този сезон, французинът играе под наем в Севиля.

"Имах нужда да преоткрия любовта си към играта. През изминалия сезон бях контузен 6 месеца и ми липсваше да играя футбол. Севиля спечели 3 поредни титли в Лига Европа, и сега играе в Шампионска лига. Отборът се състезава за топ 4 в Ла Лига, и това е много интересно предизвикателство за мен. Животът и климатът в Испания също много ми харесват", завърши Насри.