Изключително грозни сцени се разиграха след последния съдийски сигнал на двубоя от турското футболно първенство между отборите на Анкарагюджу и Ризеспор (1:1), в който участие взеха българският национал Мартин Минчев и добре познатият у нас Али Соу.
 
След последния съдийски сигнал президентът на домакините Фарук Коджа нахлу на терена и нокаутира съдията Юмют Мелер с удар в лицето.
 
Реферът се строполи на земята, след това хора от щаба на домакините запонаха да ритат в главата главния рефер на срещата. Минути по-късно камерите показаха, че Мелер е получил сериозен хематом под лявата си скула. На кадрите се вижда и Минчев, който се опитва да спаси рефера. 
 
Председателят на турската футболна федерация Мехмет Бююкекшъ обяви решението всички мачове в Турция да бъдат прекратени за неопределено време: "Турската футболна федерация реши да спре всички мачове във всички лиги за неопределено време. Отговорният клуб, председателят на клуба, служители и всички виновни за нападението срещу рефера Умут Мелер ще бъдат наказани по възможно най-строгия начин"
 
Часове след грозните сцени президентът на Анакарагюджу Фарук Коджа беше арестуван.