Днес ще се изиграе последният кръг от шампионския плейоф в гръцката Суперлига. Три мача ще определят новия шампион, както и отборите, които ще играят в евротурнирите през следващия сезон. Всяка от срещите ще е с огромен заряд, защото разликата в точките между замесените отбори е много малка. В най-добра позиция е тимът на Кирил Десподов ПАОК, който е водач в класирането и с победа днес ще си гарантира титлата.

На пръв поглед задачата на "черно-белите" изглежда лесна. Те се изправят срещу състава на Арис, който вече не се бори за нищо. Това обаче е местно дерби на Солун и със сигурност възпитаниците на Апостолос Манциос ще направят всичко възможно, за да отнемат титлата от ръцете на големия си враг. 

В същото време в АЕК ще се надяват на грешна стъпка на ПАОК, за да го изместят от върха. Съставът от Атина изостава на 2 точки от солунчани, а днес е домакин на аутсайдера Ламия.

Третата среща също е с огромен заряд и с не по-малко значение за крайното класиране. Големите врагове Панатинайкос и Олимпиакос кръстоват шпаги в пряк сблъсък за 3-тото място в крайното класиране. В момента тази позиция държи Олимпиакос и има преднина от 3 точки.