Германия спечели с 3:2 при гостуването на Шотландия в мач от група „D“.

Двубоят започна перфектно за германците, които поведоха в 18-та минута, когато Томас Мюлер проби между четирима футболисти на шотландците, след което стреля, а топката рикошира в крака на играч и влетя във вратата на Маршал.

Шотландия успя да изравни резултата в 28-та минута, когато Шон Малоуни центрира от фаул в наказателното поле на Германия, след което Мануел Нойер изби топката в тялото на Матс Хумелс, който нямаше как да реагира и кълбото се озова във вратата на Бундестима.


Германия отново поведе в резултата в 34-та минута, когато Емре Джан центрира в наказателното поле на Шотландия, където Томас Мюлер с глава изпрати топката във вратата на Маршал.

Марио Гьотце отбеляза гол в 39-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Шотландия отново изравни резултата в 43-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Германия топката попадна в Джеймс МакКартър, който с хубав плътен изстрел изпрати топката във вратата на Мануел Нойер.

Марио Гьотце отново се размина с гола, тъй като негово попадение в 51-та минута не бе зачетено заради засада.

Германия вкара трети гол в 54-та минута, когато Томас Мюлер разигра добре с Илкай Гюндоган, който стреля, а топката рикошира в левия стълб на вратата на Маршал и влетя в мрежата му.

Бастиан Швайнщайгер отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Шотландия в 62-та минута, но Маршал успя да спаси.

Стивън Флетчър и Аарън Хътън разиграха добре в 66-та минута, а последният стреля отблизо, но изпрати топката над напречната греда.

Илкай Гюндоган и Марио Гьотце направиха нови пропуски в 84-та и 85-та минута.

Германия е лидер в групата с 19 точки.