Затворници бяха пуснати на свобода преди изтичането на присъдите им. Причината за това е пандемията от коронавирус. Един от освободените е бившият президент на Бразилската футболна конфедерация Жозе Мария Марин. До края на неговата присъда оставаха осем месеца.

Марин беше осъден на четири години през август 22018 г. заради участието си в корупционни схеми, при които е получавал подкупи при преговорите за телевизионни и маркетингови права за различни футболни турнири. Две години от присъдата му бяха приспаднати заради престоя в ареста преди произнасянето на съдебното решение.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Съдия Памела Чен постанови предсрочното освобождаване на Жозе Мария Марин и още няколко затворници заради напредналата им възраст. Допълнителна опорна точка за решението й е, че всички освободени не са били зад решетките заради престъпления, извършени с насилие. Бившият бразилски футболен шеф ще навърши 88 години на 6 май.

Марин излежаваше присъдата си в затвор в американския щат Пенсилвания и трябваше да излезе на свобода на 9 декември. В периода май 1982-март 1983 г. той бил губернатор на бразилския щат Сао Пауло. Между март 2012 и април 2015 г. Беше начело на Бразилската футболна конфедерация. Освен това беше президент на Организационния комитет на Мондиал 2014 в Бразилия.