Късно снощи съставът на Дженоа отпадна от турнира за купата на Италия. „Грифоните“ допуснаха поражение при гостуването си на Милан, с  1:3, след продължения и приключиха участието си в надпреварата на осминафиналите.

Загубата още повече засилва спекулациите за бъдещето на Андрий Шевченко, но наставникът много добре знае, че във футбола и в живота има върхове и спадове. Легендата на „росонерите“ е напълно наясно със ситуацията, и призна, че не знае още колко време ще остане начело на „генуесци“.

„Аз смятам, че се справихме добре. Изиграхме нелош мач, в който имахме нашите шансове и се опитахме максимално да се противопоставим на Милан. Донякъде ни се получи, имахме своите хубави моменти, но резултатът не е в наша полза. Не си правя никакви илюзии и много добре знам, че столът ми се клати. Когато няма резултати, обикновено треньорът е виновен.  Аз обаче наистина върша своята работа отдадено и се старая да давам всичко от себе си. На 45 години съм, и със сигурност имам още какво да уча в треньорската професия. Ще продължа да работя, докато ръководството ми гласува доверие, но ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има върхове и спадове. Готов съм за всякаква развръзка, но докато съм начело на Дженоа, ще продължа да работя отдадено“, сподели Шева.