Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо е амбициран да завърши кариерата си с поне една Златна топка повече от Лионел Меси.

Двамата са печелили приза равен брой пъти в 10 от последните 11 години, но CR7 не иска да спира дотук:

„Бих се радвал на още и смятам, че го заслужавам. Меси е фантастичен човек, фантастичен футболист. Той е в историята на футбола – но мисля че трябва да имам 6, 7 или 8, за да съм над него. Моята връзка с него не е приятелска, но споделяме тази сцена 15 години. Имам добри отношения с него и знам, че ме тласна да стана по-добър играч, както и аз него.“

34-годишният европейски шампион се надява да бъде запомнен като един от най-добрите, ако не и най-добрия футболист, който играта е виждала, сподели в интервю пред Пиърс Морган бившето крило на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид.

„Убеден съм, че съм в историята на футбола, заради това, което съм направил и което продължавам да правя като един от най-добрите състезатели в света“, продължава той.

Португалецът е печелил 5 пъти Шампионската лига, преди 3 лета изведе националния си отбор до европейската купа, а тази година спечелиха и първото издание на турнира Лига на нациите.

Той е автор на 145 индивидуални постижения, сред които най-резултатен европеец с националната фланелка и най-много голове в Шампионската лига.