Капитанът на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че е решен да продължи международната си кариера, докато чувства, че „добавя стойност“ на отбора и вярва, че трябва да бъде титуляр. В интервюто си, Роналдо, който е на 39 години, подчерта, че ще продължи да играе за националния отбор, докато смята, че е полезен, пише New York Times.

Роналдо има 212 мача за Португалия в международната си кариера, която обхваща повече от две десетилетия, и е отбелязал впечатляващите 130 гола, което е рекорд в международния футбол.

UEFA EURO 2024 беше първият голям международен турнир, на който Роналдо не успя да се разпише, въпреки че игра във всички пет мача на Португалия и беше титуляр в четири от тях, включително в продълженията на елиминационните мачове срещу Словения и Франция.

„В ума ми, аз винаги ще бъда титуляр,“ сподели Роналдо. „До края на кариерата си, винаги ще мисля, че ще бъда титуляр. Винаги съм уважавал решенията на треньорите и в клубовете".

Той добави, че продължава да играе за националния отбор и е готов да признае, ако не е вече толкова полезен. „Ако не съм полезен, ще бъда първият, който ще си тръгне,“ подчерта Роналдо. „Но ако си тръгна, ще го направя с чиста съвест, защото знам кой съм, какво мога да направя, какво правя и какво ще продължа да правя.“

След отпадането на Португалия от Евро 2024 след загуба от Франция в четвъртфиналите след изпълнение на дузпи, Роналдо не посочи конкретна времева рамка за своето оттегляне от международния футбол. Вместо това, той изрази желание да помогне на Португалия да спечели Лигата на нациите, която вече спечелиха през 2019 г.