Колоритният датски нападател - Никлас Бендтнер обмисля да прекрати състезателната си кариера, съобщават местните вестници.

Преди дни таранът остана без отбор, след като краткосрочният му 4-месечен договор с ФК Копенхаген изтече и от клуба заявиха, че не са били убедени, че той заслужава нов.

"Искам да помисля за бъдещето си. Ще го направя внимателно, защото не съм сигурен дали искам ново футболно приключение, или да спра и да се отдам на нещо друго", каза 31-годишният бивш датски национал.

Бендтнер прекара най-силните години от кариерата си в отборите на Арсенал и Бирмингам Сити, но имаше и доста по-несполучливи престои в тимове като Ювентус, Съндърланд, Волфсбург, Нотингам Форест и сега Копенхаген. Той игра и за норвежкия Розенборг, където бе до началото на тази година.

Въпреки нелошите си футболни качества и 30-те гола в 81 мача за националния отбор на Дания, Бендтнер стана далеч по-известен на феновете с проявите си извън терена. През 2018 година той бе осъден на 50 дни затвор, след като счупи челюстта на таксиметров шофьор. През 2013 година пък бе заловен да кара пиян по еднопосочна улица в Копенхаген. Веднъж той бе глобен и наказан за 1 мач, тъй показа боксерките си с логото на букмейкърска компания, след като бе реализирал гол за Дания на Евро 2012./БТА