Полуфиналът на Световното първенство по футбол за жени между Австрия и Англия, завършил с победа на британките с 3:1, е подобрил рекорда по гледаемост по телевизията за всички времена, като 7 милиона души са го гледали според статистиката.

Загубата на Австралия в един момент е събрала 11,5 милиона зрители пред екраните сред населението на страната, което е около 25 милиона души.

Средната гледаемост е била 7,13 милиона срещу 4,2 милиона, които са гледали четвъртфинала на Австралия, в който тимът победи Франция след изпълнение на дузпи.

Това е значително повече от хората, които са гледали победата на местната тенис любимка Ашли Барти на финала на Откритото първенство на Австралия през 2022 година, както и на 5,56 милиона зрители, които са гледали загубата на Лейтън Хюит на финала на същия турнир през 2005 година.

Телевизия "Ченъл Севън" заяви, че това е най-гледаната емисия в историята на австралийската телевизия от 2001 година, откогато се води статистика. 
След загубата на полуфинала тимът на Австралия ще играе в двубой за третото място срещу отбора на Швеция в събота в Бризбън. / БТА