Жозе Моуриньо призна, че футболните качества на Рафаел Надал са страхотни и испанският тенисист спокойно може да се пусне в спорта. Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед изглеждаше в добро настроение по време на четвъртия ден на „Уимбълдън”, наблюдавайки Роджър Федерер, Серина Уилямс и Рафа Надал в акция.

Рафаел Надал и Юичи Сугита на Уимбълдън 2019

източник: Gulliver/GettyImages

Специалния коментира по интересен начин представянето на Рафа Надал пред представители на ATP. Запитан за успехите на Надал, Моуриньо сподели: „Рафа е уникален. Смятам, че той щеше да бъде фантастичен и като футболист. Неговият чичо бе трениран от мен в Барселона през 1996-а. Знам, че Рафа може да играе футбол, и то добре. С неговата физика, характер, мислене и технически качества считам, че щеше да е перфектен играч. Много се радвам, че не е станал футболист, тъй като тенисът щеше да загуби адски много”, коментира Моу.

Чичото на Надал – Мигел Анхел, има над 200 мача за Барселона между 1991-а и 1999-а година, а също така и 62 срещи с екипа на националния отбор на Испания. Моуриньо е безработен от декември насам, след като бе уволнен от Манчестър Юнайтед след загуба с 1:3 от Ливърпул, но оттогава насетне португалецът се изявява като анализатор в различни телевизии за футболни мачове.

Всичко от света на тениса, както и новините от "Уимбълдън" може да следите в този линк.