Контузеният Лионел Меси остана извън групата и изгледа от трибуните загубата на Интер Маями в Шампионската купа на Северна Америка от Монтерей с 1:2.

Първият четвъртфинал в турнира доведе на стадиона на тима от Флорида хиляди мексиканци, които подкрепиха мощно гостите. Но аплодираха Меси всеки път, когато бе показван на екрана на арената. Тимът му обаче е пред отпадане от турнира.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

В двубоя Томас Авилес откри резултата за "чаплите" през първото полувреме. Той засече топката с крак след центриране от корнер на Юлиан Гресел.

Монтерей обаче обърна развоя, след като в 65-ата минута Давид Руис от отбора на Интер Маями беше изгонен заради втори жълт картон. Пет по-късно дойде и голът за 1:1, дело на Максимилиано Меса.

Пълният обрат за отбора от Мексико бе факт в 89-ата минута. Интер Маями допусна грешка в разиграването в близост до наказателното си поле. Топката стигна до Хорхе Родригес, който с изключително техничен и прецизен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Дрейк Календър.