Естонският страж Матвей Игонен, който пази за родния Хебър, говори преди срещата между младежките национали на България и Естония в квалификациите за Евро 2025. 

"Играх за младежкия национален отбор около 4 години, не е лесно, защото по-добрите ги използват в мъжкия национален отбор - имаме доста такива в моменти. Всички най-добри футболисти играят в естонското елитно първенство и фактът, че не се представяме добре, просто показва, че нивото не е най-доброто", сподели той.

"Беше оспорван мач, гледах с интерес, защото моят съотборник в Хебър Георги Николов игра и вкара гол. Нямаше множество ситуации пред двете врати. Дано днес видим по-отворен двубой и футболистите да играят с настроение", каза още вратарят.

След това той говори именно за нападателя на Хебър - Георги Николов.

"Той наистина е много добър човек, като футболист се представя по страхотен начин, здрав е и разполага с бързина. Беше наказан за 4 мача и това се отрази на тима. Смятам, че ще продължи да се развива"

За финал Игонен даде прогноза за срещата между Естония и България днес. 

"Лично аз, докато бях част от формацията до 21 години, предпочитах да гостувам, защото като млад не пътуваш много. В момента в Естония е много студено и футболистите ще се радват на времето тук и ще изпитат удоволствие от мача. Най-доброто качество на тима ни е колективът. Мисля, че ще е равен или победа за Естония, ако трябва да дам точен резултат - 2:2"