Уругвайската суперзвезда Луис Суарес разкри, че е бил близо до трансфер в Ривър Плейт, но след отпадането на отбора от Копа Либертадорес от Велес Сарсфийлд, тази опция е отпаднала.

„Бях много развълнуван от възможността да отида в Ривър, за да играя за Копа Либертадорес. Беше мечта да спечеля купа в Южна Америка. Тъй като Ривър беше елиминиран, тази възможност отпадна “, призна уругвайският нападател в интервю за Ovación.

„Преди месец и половина заявих, че няма да напускам Европа, но Ривър настоя толкова много, че го обмислях и имаше възможност. Вълнуваш се, че те обичат толкова много. Всеки футболист има нужда от любов и Ривър ми я даде”, добави той.

Ветеранът изрази учудването си, че никой от Насионал Монтевидео не се е свързал с него, за да разбера каква е ситуацията му. „Ако някога съм мислил и съм се вълнувал за възможността за Ривър, същото ще се случи и с Насионал, който беше моят дом. Изненадан  съм, че ръководителите на Национал дори не ми се обадиха, за да разберат какво е положението".